A Panasonic DMC-FZ200 a világ első olyan szuperzoomos fényképezőgépe, mely 25-600 mm-es gyújtótávolság mellett (35 mm-es egyenérték), a teljes zoomtartományban F2,8 fényerőt kínál, s mindeközben megfelel a LEICA szabvány szigorú minőségi előírásainak. Az F2,8-as rekeszérték távoli mozgó témák rövid záridővel való fényképezését is lehetővé teszi. Az erős, 24x-es optikai zoom fotók és videofelvételek készítésekor is használható. Az intelligens felbontáskezelő technológiánakköszönhetően pedig, a 48x-os intelligens zoom is használható. Az objektív nano bevonatolási technológiát alkalmaz, ami csökkenti a szellemképesedést és a becsillanást.
12,1 megapixeles nagy érzékenységű MOS érzékelő és a Venus Engine képfeldolgozó áramköregyüttesen fokozzák a DMC-FZ200 fényképezőgép reakcióidejét, fényérzékenységét és javítják a képminőséget, még a nagy érzékenységű felvételek esetén is. A képzaj csökkentését intelligens rendszer és a többlépcsős zajszűrő mechanizmus szolgálja, így még gyenge fényben is hihetetlenül tiszta képek készíthetők.
A MOS érzékelő a mechanikus zár segítségéve azt is lehetővé teszi, hogy a 12 kép/mp sebességű sorozatfotót készítsünk, teljes felbontásban. Ehhez hozzájárul a Light Speed AF is. A kb. 0,95 mp-es gyorsindítási idejével együtt, a készülék gyors és precíz képkészítést biztosít, így a hamar elillanó témákról sem maradunk le soha.

Panasonic Lumix DMC-FZ200 fényképezőgép 0,2"-os nagyfelbontású, 1.312.000 képpont egyenértékű felbontással rendelkező elektronikus keresővel rendelkezik, melyben a kép 100%-a látható. A 30-ról 60 kép/mp-re növekedett képközvetítési sebességnek köszönhetően a keresőben látható kép időkésése a valósághoz képest minimálisra csökkent, csakúgy, mint a szaggatottság gyors mozgás esetén, erős nappali megvilágítás mellett.

DMC-FZ200 Full HD (1920x1080 / 50p) videók rögzítésére is képes, méghozzá progresszív AVCHD formátumban, megdöbbentően sima, képhibáktól mentes képet biztosíva. A Full HD videók rögzítése MP4 formátumban is lehetséges. A POWER O.I.S. aktív módja akkor különösen jó, ha sétálás közben vagy gyerekekkel játszva készítünk képeket. A fényképezőgép MP4 formátumú nagysebességű videó rögzítését is felkínálja, HD (1280 x 720) minőségben (100 kép/mp) vagy VGA (640 x 480) minőségben (200 kép/mp). Így szabad szemmel nem látható dolgokat is rögzíthetünk, majd vissza is játszhatjuk, lassított felvételként.
fotoapparat.hu/FreeImages