A túrázók, extrém sportolók keze sokszor meg van kötve, hiszen nem minden alkalommal tudják megörkíteni túrájukat, eredményeiket, miután nem sok gép bírja úgy igazán a strapát. Az Olympus 2015-ben viszont megalkotta a Though család zászlóshajóját, a TG-4-est, amelyet igen kemény fából faragtak. A TG-t akár 15 méterrel a víz alatt is használhatjuk, de ami igazán csodálatos benne, az a a szuper-fényerős 25-100mm objektívje.

Funkcióit illetőleg tud mindent: arcfelismerés, panoráma funkció, képstabilizáló, 28 motívumprogram, és kismillió effekt, amelyekből néhány példa: Portré, e-portré, Tájkép, Időosztásos felvétel, Live Composite, Csillagfény, Éjszakai felvétel, Éjszakai felvétel + Portré, Sport, Beltéri felvétel, Önarckép, Naplemente, Tűzijáték, Ételfotózás, Dokumentum, Vízpart és Hó, Hó, Panoráma, Ellenfény HDR, Víz alatti pillanatfelvétel, Víz alatti nagylátószögű felvétel 1, Víz alatti nagylátószögű felvétel 2, Víz alatti makró felvétel, Víz alatti HDR, Mikroszkóp, Fókusz Stacking, Fókusz sorozat, Mikroszkóp vezérlés.

Amit még mindenképpen fontos megemlíteni a készülékkel kapcsolatban:

Megtalálhatü benne az SNS-funkció (Social Network Service), amelynek segítségével könnyedén hozzáférhetünk az olyan népszerű közösségi oldalakhoz, mint a Facebook, a Twitter, stb.

Az árnyékkompenzáló technológiának köszönhetően kedvezőtlen fényviszonyok mellett is tökéletes képeket készíthetünk. A funkció automatikusan beállítja a fényerőt és a gradációt, valamint csökkenti a zajt a sötét területeken, így a fénykép egyenletessé válik. 

A készülék eltárolja a felvétel készítésének helyét, valamint feljegyzi az útvonalat, akkor is ha, nem fényképezünk.

Az Eye-Fi, valamint a FlashAir kártyákkal fényképeinket vezeték nélküli hálózaton oszthatjuk meg számítógépünkkel, illetve okostelefonunkkal. 

Amennyiben ellenfényben készítünk felvételt, a fényképezőgép automatikusan különálló képeket készít, majd ezek kollázsából hozza létre a tökéletesen exponált végső fotót.


(Forrás:fotoapparat.hu/Fotó:twitter)