A Canon bemutatta az EOS 80D-t, mely a vállalat első olyan DSLR fényképezőgépe, amelyhez távolról vezérelhető zoom- és élességállítást lehetővé tévő adaptert illetve objektívet fejlesztettek. Az EOS 80D rendkívül jól személyre szabható, elképesztően gyors, és könnyű kezelni.

Megtalálható benne minden modern képalkotó technológia – köztük az új 24,4 megapixeles CMOS-érzékelő és a DIGIC 6 processzor, valamint az új, 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer és a villámgyors, másodpercenként 7 kép készítésére képes sorozatfelvétel funkció is. A lenyűgöző fotók mellett természetesen a 80D is alkalmas csodálatos Full HD videók készítésére.

A Canon az új DSLR fényképezőgéppel együtt új Nano USM technológiát használó, általános felhasználási célra tervezett EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM objektívet, valamint az opcionális PZ-E1 Power Zoom Adapter-t is bemutatta, melyekkel video üzemmódban a kézi zoomolásnál sokkal egyenletesebb mozgást lehet elérni, akár távolról történő Wi-Fin keresztüli vezérlés esetén is.

Az új szenzor és a hozzá tartozó 45 kereszt típusú pontból álló autofókusz rendszer gyönyörű éles képeket eredményez, ráadásul az AF pontok egyenként is kiválaszthatóak, és területenként csoportosíthatóak. Ennek köszönhetően mi határozhatjuk meg, hogy a képnek hol legyenek a fókuszpontjai. Bizonyos extenderek és teleobjektívek használata esetén az új AF rendszer mostantól f/8-as AF támogatást biztosít 27 pontra vonatkozóan. Így az új EOS 80D-vel készített éles képek egyes részleteit is bátran lehet használni akár még nagyobb nyomatok elkészítésére is.

Részletek: FotoArtMagazin.hu/Kép: FreeImages