Pixlr Editor

Pixlr Editor felépítése nagyon hasonló a Paint.NET vagy a  Photoshop programhoz. Ugyanúgy megvan a paletta a használható szerkesztő eszközökkel, és egy másikat a különféle funkciókkal: rétegkezelő, több lépéses visszavonás, navigáció.

A rétegkezelőben olyan pluszokat is bevethetünk, mint a réteg-effektek (árnyék, ragyogás stb.), vagy a rétegmaszk. Ezen felül temérdek szűrőket és kiváló retusáló eszközöket is használhatunk. Természetesen fényelhetünk, konvertálhatunk, forgathatunk, méretezhetünk. A kész anyagokat JPG, PNG, TIFF, BMP és a rétegeket megőrző PXD (a későbbi szerkeszthetőség végett) formátumban menthetjük el.

Regisztráció esetén lehetőségünk van arra is, hogy ne a gépre mentsük a fotót, hanem online tároljuk.

Pixlr Express

Gyors effektezés, fényelés és retusálás - ezek a program fő funkciói, de találunk még itt képkeretet és egyéb látványos vizuális extrákat is.

Szövegekkel is elláthatjuk képeinket, amihez ugyan rengeteg betűkészletet találunk a programban, de a többség nem támogatja az ő és ű karaktereket.

Sumopaint

A Sumopaint tulajdonképpen egy digitális festővászon, de ez az online alkalmazás hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a Pixlr Editor: rengeteg retusáló eszköz, effektek, szűrők, rétegkezelés.

Mindez szintén Photoshop-ra emlékeztető felületen. Hiányoznak viszont a réteg-effektek és a maszkolás.

Google Fotók

Ha van Google fiókod (avagy Gmailed), akkor igénybe tudod venni a Google Fotók szolgáltatást, amely amellett, hogy képes a mobilunkon automatikusan biztonsági mentést készíteni friss fotóinkról a felhőbe, remek képszerkesztési eszköztárral is rendelkezik.

Javítgathatjuk az alulexponált fotókat, forgathatunk, van számos látványos képeffekt használhatunk és ha valamit elrontunk, bármikor visszaállíthatjuk a fotót az eredeti állapotba.

Picfull

A Picfull egy fotóeffektező szolgáltatás. Nincs retusálásra szolgáló eszköztár, viszont nagyon látványos szűrőket alkalmazhatunk fotóinkon, amelyekkel érdekesebbé tehetjük azokat.

Forrás: fotoapparat.hu; techwok.hu; képek: google